RECAP: ADE 2024

Van 16 tot en met 20 oktober 2024 is Melkweg vijf dagen lang hét walhalla voor liefhebbers van elektronische muziek! Het programma tijdens het Amsterdam Dance Event bestaat uit 38 evenementen en meer dan 150 acts uit alle hoeken van de wereld en uiteenlopende genres. We blikken terug op ADE in de Melkweg: de dansmarathon van het jaar met hoogtepunten van Floating Points en Dave Clarke tot Monstercat en Imanu! Tijdens deze dagen zullen we deze pagina updaten met foto’s van de verschillende evenementen.

DAG 1: ADE Opening Concert: 50 Years of Dilla, Floating Points, Oliver Heldens en meer!

Traditiegetrouw werd het Amsterdam Dance Event afgetrapt met een openingsconcert van het Metropole Orkest. Dit jaar een viering van J Dilla en zijn grote invloed op elektronische muziek. Vanuit daar presenteerde Londenaar Floating Points een speciale live A/V show in kader van zijn nieuwste plaat 'Cascade', bleven we in Londense sferen met experimentele producer en poëet John Glacier en doken we de nacht in Nederlandse superster Oliver Heldens! Foto's door Eva Ruiten en Reinout Bos

De buzzende synths, het drum and bass-moment, de beatloze electronica, de spooky megaonrustige techno, het klinkt allemaal prachtig.

- 3voor12 over Floating Points in melkweg

DAG 2: ZEP, bitbird, Monstercat, Radar en meer!

We vierden tien jaar bitbird, gingen los bij ZEP met zijn loopstations, gingen door tot 's ochtends vroeg met Monstercat en Blacklist en lieten de vloer trillen bij Face2Face. Dag 2 zat weer boordevol highlights - check nu de foto's van Nick Chesnaye en Mees Borst.

DAG 3: Markus Schulz, Uncle Waffles, Dave Clarke en meer!

Imanu leverde opnieuw een krachtige drum & bass-set, gevolgd door Uncle Waffles die de amapiano-vibes bracht, terwijl Used debuteerde met een opzwepende live show. Dave Clarke betrad het podium voor zijn negentiende Dave Clarke presents (!) en zette de toon met rauwe techno, waarna Len Faki de vroege ochtend verwelkomde. Foto's door Joyce van Doorn en Fleur Mulder.

Dag 4: GoldFish, Joost van Bellen, Hospitality en meer!
Zaterdagavond werden we getrakteerd op een energieke mix van house, pop en jazz met GoldFish, bracht Joost van Bellen ons een avond vol rauwe punk, house/techno en zware electro en nam Paul van Dyk ons mee in zijn trance. De nacht doken we in met de drum & bass van Hospitality en de euphorische hardstyle beats by Brennan Heart. Bekijk de foto’s van Mees Borst en Nick Chesnaye
 
 
Dag 5: African Head Charge, Wat is die MO XL, Nigeria’s Afrobeats Movement en meer!
De laatste avond van ADE sloten we mellow af met de krachtige dosis dub van onder andere African Head Charge en dubmaster Mad Professor. Daarnaast vond Wat is die MO XL plaats, een inspirerende meet-up voor jonge creatives. Ook waren er diverse filmprogramma’s, waaronder het fascinerende Nigeria’s Afrobeats Movement. Check snel de foto’s van Sabine van Nistelrooij 
 
Melkweg Electronic 
Ons ADE-programma is dé ultieme showcase van wat je hier het hele jaar door kunt vinden op het gebied van dance en elektronische muziek. Van underground clubnachten en opkomende dj's tot de grote internationale sterren, bij ons ervaar én ontdek je het allemaal. Wil je altijd op de hoogte zijn van nieuwe shows en exclusieve acties? Volg ons op Instagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en mis niets!
 
A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.