MELKWEG RADAR GOES ADE!

Melkweg RADAR goes ADE! Ons maandelijkse showcase-programma keert terug met een speciale ADE-editie. Op donderdagavond 17 oktober verwelkomen we vier eigenzinnige acts uit verschillende genres, die op hun manier elektronische elementen omarmen. We introduceren je aan alle acts!

De Witte Kunst
We trappen de avond af met De Witte Kunst, het absurdistisch synthpop duo bestaande uit multi-instrumentalist Lycke de Jong en singer-songwriter Koen van Bommel. Hun liedjes gaan over dromen van een betere wereld, de angst om aangeraakt te worden en hoe je nou eigenlijk een plekje voor jezelf kunt creëren in deze chaotische wereld. De Witte Kunst zal van onze UP een warm plekje maken dat inspireert, prikkelt en ontroert. Mede Radar-artiest Vieze Meisje laat weten de Witte Kunst al ontdekt te hebben ergens op een podium in Brussel: “Een act die zich tegen wil en dank aan mijn hart heeft geklampt.” Dat belooft wat voor de RADAR editie!

Vieze Meisje 
Voor Vieze Meisje aka Maya Mertens heeft het optreden op eigen klei een speciale waarde. In de Melkweg probeerde ze voor het eerst iemand te schuren en glipte ze ternauwernood naar binnen bij een aftershow van Prince. Met een gemiddeld bpm van 134 en een ongezonde portie ideocyncratische poëzie zal ze willekeurige samenhorigheid tot stand brengen in een wereld die oneindig rondjes om zichzelf draait. Samen met Azertyklavierwerke (componist Alan van Rompuy) creëert ze een blend van twee uitersten: poëzie en rave. Buckle your beat belt voor deze, want Azertyklavierwerke is deze avond ook present! 

Klankspoor
Na Live Love Laugh, Arty Party en 20 jaar Pop, vindt de Haagse muzikant Quinten de Jongh aka Klankspoor steeds weer zijn weg bij ons terug! Met zijn technoproject brengt deze afsluiter van de avond een unieke mix van modulaire synthese en live instrumentatie. Verwacht hypnotiserende ritmes in een dynamische samensmelting van diepe baslijnen en evoluerende melodieën.

Mary
De Amsterdamse producer en zangeres Mary staat erom bekend cerebrale hedendaagse elektronica te verweven in spookachtige DJ-sets. Of het nu door verzamelen, componeren of DJ-en is: Mary's creaties bestaan binnen vluchtige momenten, die ons aansporen om het nu te omarmen.

AGENDA

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.