INSIDER TIPS OKTOBER

INSIDER TIPS OKTOBER

Het regenjassenseizoen is begonnen, dus kom lekker schuilen in de Melkweg!  In de maand oktober staat er weer een nieuw programma voor de deur, met als kers op de taart natuurlijk Amsterdam Dance Event. Weet je nog niet precies wat je moet kiezen? In deze nieuwe editie van onze Insider tips delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows in oktober die je zeker niet mag missen. Laat je deze maand inspireren door nieuwe muziek, kunst, en cultuur tijdens onze diverse programma’s!

Beeld: 36Frames

ZA 05 OKT – FEMME BASS MAFIA

 Lieve – Junior programmeur:  Femme Bass Mafia is een Berlijns collectief van vrouwelijke en niet-binaire dj's en producers. Ze weten hun eigen draai te geven aan genres als drum 'n' bass, jungle en UK garage. 5 oktober zijn ze in Melkweg met een killer line-up.

WO 09 OKT - SINÉAD HARTNETT

Julie – Social Media Redacteur: Een stem zo warm en soulvol dat het door je aderen kruipt: dat vind je bij Sinéad Harnett. De Iers LA-based zangeres staat al een tijdje op mijn radar en blijft mijn aandacht vasthouden. Met samenwerkingen met EARTHGANG, Masego en Disclosure is dat ook geen verrassing. Als ik de video’s mag geloven, is ze live minstens zo goed als op de plaat: die microfoon staat AAN. Van mij mag het gerust regenen op woensdag 9 oktober – ik zoek binnen wel de warmte op. 

ZA 12 OKT – HEALTH

Jill Moss – Marketeer: Net als invloedrijke zwaargewichten uit de scene als Nine Inch en Ministry, vervagen ze de grenzen tussen metal, elektronica en popmuziek, en creëren ze een geluid vol industriële metal, verpletterende riffs en synths. En het loont om op tijd te komen, want onder andere Zetra opent de avond. Dit mysterieuze synthrock duo heeft net hun debuutplaat uit met onder andere samenwerkingen met Serena Cherry (Svalbard) en Sólverig Matthildur (Kealan Mikle).   

DO 17 OKT - ZEP

Aileen - Productiemanager: ZEP op 17 oktober, mag je niet missen. Deze multi-intrumentalist maakt muziek met materialen die je niet vaak terug zult zien op het podium. Zo haalt hij naast zijn drumstel, beats uit het stuiteren van een basketbal of het bewegen van een ritssluiting.

  VR 18 OKT – PLANET DELSIN:. VRIL / ARTEFAKT / MACHINE WOMAN E.A 

Martijn – Online Marketing: Het Amsterdamse Delsin platenlabel is al jaren een van de meest toonaangevende labels voor gelaagde subtiele techno en elektronica die schatplichtig blijft aan waar deze muziek zijn oorsprong heeft: Detroit. Goed om te zien dat ze eindelijk weer eens clubnachten verzorgen, wat hun avonden in de 11 en de Trouw (yes boomer) zullen me voor altijd bij blijven.  

ZA 19 OKT – HOSPITALITY 

Tim – Fondsenwerving: In 2017 was Hospitality een van de eerste ADE-nachten die ik meemaakte, en het blijft een van mijn favorieten. Van neurofunk tot liquid, en van deep tot jungle — voor elke drum and bass liefhebber heeft Hospitality wel wat te bieden. En nu, op zaterdag 19 oktober, met ADE terug in de Melkweg. Het belooft een avond vol stevige beats en zweten te worden in een van de meest iconische zalen zwevend boven de Melkweg: de Rabozaal.

WO 23 OKT – SODY

Puk van Trier - Stagair online marketing en content creatie: Eerder dit jaar schitterde ze al in onze MAX als het voorprogramma van Dylan, en nu staat Sody op 23 oktober zelf in onze UP met “the star potential tour”! Ik houd haar al een tijdje in de gaten, en kan geen genoeg van haar stem krijgen! Als je een avondje naar emotionele popnummers met mooie lyrics wilt luisteren, dan ben je 23 oktober bij ons in de UP op het juiste adres! Het was een droom om Sody live te mogen zien, en ik kan niet wachten om haar nog een keer de sterren van de hemel te horen zingen.

VR 25 OKT – HIGH TEA AMSTERDAM: TRICK OR TEA

Thijs – Stagiair vormgeving:  In je beste Halloweenkostuum een nacht lang losgaan op de beste drum’n’bass, klinkt toch geweldig. Dat is namelijk exact wat HIGH TEA voor het tweede jaar op rij dacht. Deze keer is de enige echte A.M.C (niet de puntjes vergeten) erbij, wat voor menig drum’n’bass liefhebber al genoeg zegt. En als je hem niet kent, zegt 5 jaar op rij uitgeroepen worden tot beste drum’n’bass dj op deze planeet, denk ik toch hoe gruwelijk het gaat worden. Samen met T&Sugah, Youphoria, Jessee, KNGHT en Zazu gaat dit Halloweenfeestje er voor zorgen dat je de volgende ochtend een zombie bent! En dit allemaal al op 25 oktober, zodat je voor het echte Halloween weer topfit bent.

MA 14 EN MA 28 OKT – KÄÄRIJÄ 

Sydney – Programma-assistent: De meest populaire Fin sinds Litmanen, staat maar liefst twee keer bij ons in de MAX deze maand. In 2023 won hij zilver op Eurovisie, waar hij gehuld in groene mouwen met Cha Cha Cha de tent afbrak. Maak je klaar voor een onverstaanbaar doch onvoorstelbaar feest, de perfecte pre-party voor ADE. Perkele.

Eventlijst

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.