• Film

CineRadar #5

Melkweg x Cineville x Vers - Nieuw Nederlands Filmtalent

De Golf / Lotgenoten / The Paper Ensemble / A Forgotten Childhood / Tussen de Tijd

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 7,50
  • € 0 Cineville
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

18:30 - doors 19:00 - start

Naast RADAR voor de nieuwste muziekacts is er ook CINERADAR voor het beste Nederlandse filmtalent! Samen met Cineville en VERS duikt Melkweg voor jou de filmacademies en thuisstudio’s in op zoek naar de parels tussen de schelpen. Ontdek geweldige nieuwe korte films tijdens CineRadar, gepresenteerd door een bijzondere gast uit de filmindustrie!

De Golf (4', Mahmood Shakuri)
Een jongen(Hassan) heeft angst voor het zwembad vanwege zijn traumatische ervaring tijdens zijn vlucht met een boot als vluchteling. Tijdens de reis kwamen ze in gevaarlijke situaties terecht, waardoor hij bijna verdronk. Sindsdien heeft hij een diepe angst voor water en vermijdt hij zwembaden, meren en andere waterlichamen. Hij probeert zijn angst te overwinnen, maar het blijft een uitdaging voor hem.

Lotgenoten (8', Mipham Chhowing)
“Ieder huisje heeft zijn kruisje”. Zo ook de verhalen van Daniël, Budi en Moes. 'Lotgenoten' gaat over jongeren uit moeilijke thuissituaties die op verschillende manieren hun frustratie uitten. De een ontsnapt in zijn eigen gecreëerde wereld, de ander verdoofd zijn pijn of uit het met agressie op de buitenwereld. Alleen op straat kunnen ze bij elkaar hun rust vinden. 

The Paper Ensemble (15', Jochem van Tol & Jiska Rickels)
In een oude lege papierfabriek volgen we een vrouw die speelt met betoverende sculpturen van papier. Geïnspireerd door het ontwerp van Japanse tuinen, nodigt The Paper Ensemble je uit om een wereld te aanschouwen die volledig bestaat uit de geluiden van papier. Krakende struiken, oceaangolven en zingende walvissen.

A Forgotten Childhood (11', Astrid Ardagh)
A forgotten childhood is een korte film gemaakt van een collage analoge foto's die Astrid's vader tijdens haar jeugd heeft gemaakt. Tegen een landelijke arctische achtergrond neemt de film de kijker mee op een reis door tijd en plaats. Het stelt vragen over het geheugen en het zelf vanuit verschillende historische en culturele perspectieven. We vragen ons af welke delen van ons leven we ons eigenlijk kunnen herinneren en hoe onze identiteit afhangt van onze geselecteerde herinneringen aan het verleden.

Tussen de Tijd (20', Freija Roos)
Via onze herinneringen maken we een verhaal van ons leven, zoals we via film ook verhalen construeren. Net als in onze herinneringen zijn we geneigd deze momenten te romantiseren, over-romantiseren. Een nieuwe ervaring kan hier niet meer aan tippen. Tussen de Tijd is een korte essayistische documentaire waarin de universele angst voor vergankelijkheid wordt onderzocht, die zich uit in het vereeuwigen van momenten via film/fotografie en het bewaren.